GEMEENTE en samenwerkingsverbanden

De ouderenzorg in de Gemeente wordt steeds belangrijker. De mensen worden gemiddeld ouder en het gewicht neemt toe. Nu de Gemeentes verantwoordelijk zijn gesteld voor de oudere inwoner, is het belangrijk deze mobiel te houden en te laten bewegen.

Ook ik zie dat ouderdom en bewegen samen moeten gaan. Hoe meer de oudere beweegt, hoe beter de oudere voor zichzelf kan zorgen en een levensstandaard kan behouden. Daartoe moeten er programma’s opgesteld worden die senioren doen bewegen.

Als Gemeente, fysiotherapeut, huisarts of zorgcentrum zullen er allerlei beweegprojecten zijn voor verschillende doelgroepen, zoals ouderen, allochtonen, asielzoekers, jongeren of mensen met fysieke of mentale problemen.

STRAY SPORT kan de Gemeente hierbij adviseren, assisteren en zelfs het voortouw nemen om deze projecten op te starten en uit te voeren. Mijn gedegen kennis van projectmanagement en ervaring in veranderende organisaties ondersteunt de Gemeente bij de succesvolle implementatie van een bewegingsproject.

Contact opnemen met een organisatie die geeft om ouderen en beweging en die meedenkt over beweging voor alle doelgroepen? Ga naar de “Informatie en Contact” pagina of email of bel direct.

Samenwerkingsverbanden

STRAY Wandelsport werkt samen met organisaties en verenigingen die zich inzetten voor beweging voor jong en oud en heeft samenwerkingsverbanden met  PARTICIPE – Organisatie voor maatschappelijk werk en met de AVA – Atletiek Vereniging Aalsmeer.

Hieronder een voorbeeld van de samenwerking voor een specifieke doelgroep:

NATIONALE DIABETES CHALLENGE

Een voorbeeld van succesvolle samenwerking tussen de Gemeente, fysiotherapeuten, huisartsen en zorgcentra.

Begin 2017 ben ik in contact gekomen met de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting organiseert jaarlijks de Nationale Diabetes Challenge. Dit biedt mensen met diabetes de kans om gedurende 20 weken 1 tot 2 keer per week te bewegen door middel van begeleid wandelen. Hiervoor ben ik de samenwerking met Amstelland Zorg in Amstelveen en Praktijk Wijnant Fysiotherapie in Abcoude aangegaan. Amstellandzorg coordineert vier wandelgroepen (Amstelveen, Uithoorn, Kudelstaart en Abcoude) voor mensen met diabetes type 1 en type 2.

Vind ons

STRAY SPORT
Anne de Vrieslaan 7
1187 WN  Amstelveen

jeroen@straysport.nl
Mobiel: 06 512 308 70