SPORTIEF WANDELEN / POWER WALKING

Sportief Wandelen is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. De wandelingen en de oefeningen worden afgestemd op de deelnemers, waarvan de leeftijd sterk kan varieren. Ik heb ook gelopen met wandelaars van 60 tot ver in de 70, waarvoor Sportief Wandelen ook prima geschikt is. Het wordt daarom ook wel conditioneel wandelen, Fitwalk, Brisk Walking of Power Walking genoemd. Het is allemaal wandelen met een snellere pas om fitter te worden met een tempo van rond de 5.5 of 6.5 kilometer per uur.

Tijdens het wandelen worden er oefeningen gedaan die speciaal hiervoor geschikt zijn. We gebruiken hulpmiddelen zoals Smooveys of Dynabands en wat we tegenkomen tijdens de wandelroute. De kans op blessures is door de professionele begeleiding en de verantwoorde trainingsopbouw gering.

Wat wordt er getraind?

Met Sportief Wandelen train je je conditie en uithoudingsvermogen. De ademhandeling gaat sneller dan bij gewoon wandelen, maar je bent nog wel in staat om een gesprek te voeren. Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijk actief, zo’n 70%. Je hartslag komt hiermee op een niveau dat nodig is om conditioneel vooruit te gaan. Na een periode van actief bewegen neemt het uithoudingsvermogen en lenigheid toe. Ook treedt er verandering op in lichaamsgewicht, spierkracht en coördinatie. De avondgroep loopt na de zomertijd iets minder hard dan in de zomer door het donkere winterweer.

** Door de Coronamaatregelen van 2020 en 2021 is deze groep gestopt, maar de sportievere wandelaars zijn welkom bij de Nordic Walking groep, waar ze aansluiten bij de Nordic Walkers die al sneller lopen ! Een ander alternatief is meelopen op de dinsdagavond, onder mijn leiding, waar ruim 6 kilometer gelopen wordt met de sportief wandelgroep van de AVA – Atletiekvereniging Aalsmeer.

Is Sportief Wandelen iets voor jou of voor jullie? Ga naar “Informatie en Contact” of mail of bel mij direct voor vragen of om je aan te melden.

Klik ook eens op “Wandelen” voor algemene informatie over Wandelen.

Vind ons

STRAY SPORT
Anne de Vrieslaan 7
1187 WN  Amstelveen

jeroen@straysport.nl
Mobiel: 06 512 308 70