WANDELEN

Wat is er heerlijker dan een een leuke wandeling door de natuur of in de omgeving, uitgerust thuiskomen en daardoor ook nog je beweging voor de dag gehad te hebben. Wandelen is een heel gemakkelijke en snelle manier om fit te worden, fit te blijven, af te vallen en je goed te voelen tijdens het bewegen. Het kan altijd en overal, want het is een laagdrempelige bewegingsactiviteit waarbij je alleen motivatie en tijd investeert. Een of twee keer in de week een uur bewegen in de buitenlucht verbetert de conditie en gezondheid aanzienlijk.  Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, verbetert de conditie van hart en bloedvaten, verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Het versterkt je spieren en botten en je voelt je fitter door het bewegen en de mentale ontspanning.

Voor de meeste wandelaars is wandelen juist iets dat je met anderen doet als training of om je voor te bereiden op het behalen van je doelen. Dan kun je je beter aansluiten bij een  wandelgroep onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. En het is leuk om andere mensen te ontmoeten, met hen te praten over van alles en samen plezier te hebben. Ik bied dit via STRAY Wandelsport aan en de training wordt dan echt iets om naar uit te kijken, iedere week.

WANDELEN OF SPORTIEF WANDELEN / POWER WALKING?

Door begeleiding en met een verantwoorde trainingsopbouw biedt Sportief Wandelen of Power Walking meer dan het ‘gewone’ wandelen. Het is een sport die geschikt is voor jong en oud. Je spant je meer in doordat je actief je armen beweegt en we doen tijdens de wandelingen tempowisselingen en oefeningen voor je armen en je benen. De verhouding tussen wandelen en oefeningen ligt ongeveer op 80-20. Als je dus wandelen wilt combineren met oefeningen, en zo werkt aan je conditie, fitheid en nog meer plezier, dan moet je kiezen voor deze groep. Zie hiervoor het kopje onder “Sportief Wandelen en Power Walking”. De huidige woensdag groep is een “tempo-groep”: we lopen lekker door in een iets hoger tempo en we doen geen oefeningen tussendoor en we gaan dus voor de kilometers (+/- 7 a 8 km in 75 minuten).

Hieronder staat wat ik allemaal aanbied. Doe mee en kies ervoor om op een gezellige manier te sporten!

Vind ons

STRAY SPORT
Anne de Vrieslaan 7
1187 WN  Amstelveen

jeroen@straysport.nl
Mobiel: 06 512 308 70