NORDIC WALKING

DE GROEP GAAT STARTEN op 29 OKTOBER 2022 – sportief wandelaars kunnen ook aansluiten !

Nordic Walking is een sport die iedereen kan beoefenen. Net als bij het wandelen, genieten van de natuur samen met een groep mensen. Nordic Walking is ondanks zijn inspanning toch een ontspannen manier van bewegen. De beoefenaars zelf ervaren de wandeltechniek niet als zwaar. En door het lopen zal zowel de lichamelijke als mentale conditie verbeteren.

Bij een goed aangeleerde techniek  en bij de juiste keuze van de stokken (poles) is de blessurekans minimaal. Daarvoor heb ik een techniek beginnerscursus opgebouwd van 8 wandellessen om plezierig en verantwoord (mee) te kunnen lopen.

NORDIC WALKING of toch (SPORTIEF) WANDELEN?

Nordic Walking wordt ervaren als effectiever dan gewoon wandelen, want 90% van de spieren wordt gebruikt. In dezelfde tijdseenheid verbrand je meer calorieën (zo’n 400) dan tijdens (sportief) wandelen en het energie- en zuurstofverbruik stijgt met 20 – 40%. De constante beweging van de armen zorgt voor een betere doorbloeding en sterkere spieren, wat een positief effect heeft op de nek, schouders en bovenrug. Onder begeleiding en na het volgen van een beginners cursus zullen spieren zich optimaal inspannen en tegelijkertijd is het minder belastend voor je gewrichten.

VOOR WIE?

Ik heb gelopen met sporters van 18 tot 80 jaar. Leeftijd vormt dus geen grens. Nordic Walking is prima geschikt voor mensen met een fysieke beperking en wordt ook ondersteund door de huisarts of fysiotherapeut. Samen sporten en bewegen en buiten zijn in de frisse lucht is voor veel mensen met een chronische aandoeningen een enorme motivatie.

Voor bijvoorbeeld  geblesseerde of ex-hardlopers in de snellere groepen zal het gebruik van poles de knieën veel minder belasten dan bij het hardlopen. Ook de spieren in de benen, arm en rug worden getraind zonder dat de belasting op gewrichten van rug en benen toeneemt.

Bij mensen met andere blessure, zoals een rug-, schouder of bekkenblessure, of bij een nieuwe knie of heup, helpt Nordic Walking bij het herstel en blijft men aan de conditie werken. Het helpt ook bij het tegengaan of verminderen van chronische aandoeningen (bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, artrose, osteoporose). Zelfs voor mensen met gezondheidsklachten als diabetes en RSI kan het uitkomst bieden.

Nordic Walking is ook geschikt voor de fitte sporter die de uitdaging aan wil gaan. Zowel het aërobe als het anaërobe uithoudingsvermogen kunnen worden verbeterd, alsook kracht en uithoudingsvermogen. Hiervoor gebruik ik de fitnesstechniek en heb ik een intensiever trainingsprogramma opgesteld, waarmee bij iedere wandeling weer iets nieuws ervaren wordt.

Lijkt Nordic Walking bij STRAY Wandelsport jou leuk of wil je een beginnerscursus volgen? Lees hieronder verder of ga naar “Contact en Informatie” of bel mij mobiel voor vragen.

Vind ons

STRAY SPORT
Anne de Vrieslaan 7
1187 WN  Amstelveen

jeroen@straysport.nl
Mobiel: 06 512 308 70