OVER STRAY WANDELSPORT

In 2012, alweer enige jaren geleden, kwam ik in aanraking met de wandelsport. Mijn vrouw ging met vriendinnen wandelen met als doel de 18 kilometer van de Dam tot Dam loop te lopen. Dit betekende dat ik zelf zo’n drie avonden per week alleen voor de buis zou zitten. Dus sloot ik mij aan bij de WhatsApp groep en ging meelopen. Daar ontstond het idee voor wandelen en Nordic Walking in een wandelgroep.

Al gauw kwam ik erachter dat de beleving van het wandelen intens en gezellig is. Vroeger liep ik ook veel langs de waterkanten en over de weilanden. En er was altijd wat te zien: karpers, reigers, kikkers, watervogels, planten en bloemen. Na de succesvolle afronding van de Dam tot Dam loop gingen we meer georganiseerde tochten lopen, variërend van 15 tot 30 kilometer en voor een stukje lopen in de buurt was er ook altijd wel even tijd.

Daarnaast merkte ik dat ik door mijn drukke baan, waar iedere dag veel aandacht en toewijding naartoe ging, steeds minder tijd besteedde voor de dingen die ook belangrijk zijn, zoals je gezin, je hobby’s, je passies naast het werk en wekelijks sporten. Klussen thuis kwamen niet meer af en de to-do list werd steeds langer.  En precies hetzelfde zag ik ook bij collega’s, vrienden en bekenden.

Medio 2016 waren we nog 2 dagen in midden Frankrijk in een bijzonder leuke bed and breakfast (https://www.champeaux.nl/) en ’s morgens vroeg bij een prachtig uitzicht en een kop koffie ontstond het idee om STRAY Wandelsport op te zetten. Een artikel in de Kampioen was de aanzet tot de opleiding Allround Wandelsport en Nordic Walking Instructeur Niveau 3 van de Koninklijke Nederlandse Wandelbond.

Onder de bezielende coaching van Leo Neuteboom werden ik en mijn mede cursisten omgevormd tot ervaren Nordic Wandeltrainer en Sportief Wandeltrainer, waarbij praktijkkennis, inspanning en plezier centraal stond door Wandelen en Nordic Walking in een wandelgroep. Onderdeel van de opleiding was ook een stage in Malden en Marian Schijf was bereid mij een plek aan te bieden. Marian, als adviseur in Sport en Bewegen met jarenlange ervaring in de wandelsport, heeft mij op een motiverende, deskundige en gepassioneerde, maar vooral ook gezellige manier, samen met haar team, begeleid tijdens wandelingen met verschillende groepen Nordic Walkers en Sportief wandelaars. Ook daar heb ik veel geleerd, met name het belang van het bewegen voor ouderen.

Tijdens het Sportief Wandelen en Nordic Walking in een wandelgroep door de bossen van Malden en Groesbeek viel mij het plezier op van de sporters die 1x in de week actief zijn, elkaar dan weer te zien en gezellig met elkaar omgaan, afsluitend met koffie en/of thee in een lokaal restaurant. Iedereen kwam aan zijn trekken: de fanatiekere sporter, sporters met fysieke beperkingen en seniore sporters. En het belang van bewegen voor zowel jong als oud staat daarmee in het voetlicht.

Dit alles zijn de grote motivators om zelf te starten met STRAY Wandelsport.

Vind ons

STRAY SPORT
Anne de Vrieslaan 7
1187 WN  Amstelveen

jeroen@straysport.nl
Mobiel: 06 512 308 70