SPORTIEF WANDELEN 2019-09-12T08:35:48+02:00

SPORTIEF WANDELEN

Sportief wandelen is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. De wandelingen en de oefeningen worden afgestemd op de deelnemers, waarvan de leeftijd sterk kan varieren. Ik heb ook gelopen met wandelaars van 60 tot ver in de 70, waarvoor Sportief Wandelen ook prima geschikt is. Sportief wandelen wordt ook wel conditioneel wandelen, fitwalk, brisk of powerwalk genoemd. Het is allemaal wandelen met een snellere pas om fitter te worden met een tempo van rond de 6 of 7 kilometer per uur. Tijdens het wandelen worden er oefeningen gedaan die speciaal hiervoor geschikt zijn, soms met hulpmiddelen zoals Smooveys of Dynabands en anders met wat we tegenkomen tijdens de wandelroute. Bij Sportief Wandelen is de kans op blessures door de professionele begeleiding  en de verantwoorde trainingsopbouw gering.

Met sportief wandelen train je je conditie en uithoudingsvermogen. Je ademhandeling gaat sneller dan bij gewoon wandelen, maar je bent nog wel in staat om een gesprek te voeren. Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijk actief, zo’n 70%. Je hartslag komt hiermee op een niveau dat nodig is om conditioneel vooruit te gaan. Na een periode van Sportief Wandelen neemt niet alleen het uithoudingsvermogen en lenigheid toe, maar treedt er ook verandering op in lichaamsgewicht, spierkracht en coördinatie.

Sportief Wandelen start vamaf woensdag 2 oktober om 19.30 bij Cafe Restaurant Silversant in Bovenkerk voor wandelen in het Amsterdamse Bos (in de zomerperiode) en in (verlicht) Amstelveen in de winterperiode.

Is Sportief Wandelen iets voor jou of voor jullie? Ga naar “Informatie en Contact” of mail of bel mij direct voor vragen of om je aan te melden.

Klik ook eens op “Wandelen” voor algemene informatie over Wandelen.

Vind ons

STRAY SPORT
Anne de Vrieslaan 7
1187 WN  Amstelveen

jeroen@straysport.nl
Mobiel: 06 512 308 70